ÇANKIRI İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı Gerçekleştirildi

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı Gerçekleştirildi

Çankırı 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, Uğur DEMİRTAŞ tarafından proje yürütücülüğü yapılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı 22/04/2019 tarihinde gerçekleştirildi. 11 araştırma, 7 tasarım projesi ve 3 inceleme projesi olmak üzere toplam 21 proje, 55 öğrenci tarafından 19 danışman öğretmen rehberliğinde hazırlanarak sergilendi. Sergi açılışı: Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı ESEN, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer ÖZTÜRK, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Turhan HAKİOĞLU, Tuncay KAYAPINAR, Kenan YADA, Fatih DARÇIN ve Oğuz CESUR, ARGE birimi, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasında Okul Müdürü Zekeriya YELMEN, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının öğrencilerin bilim kültürünü geliştirmesine yönelik bilimsel faaliyetler olduğunu, amacının öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmayı sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmak olduğunu, bu ortamda araştırmasını sunan öğrencilerin üretebilmenin heyecanını, ürettiğini paylaşma coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşatacağını belirtti. Çalışmaların her aşamasında emeği geçen proje yürütücüsü Uğur DEMİRTAŞ başta olmak üzere fuara katılan öğrencilerimizi ve bunlara destek veren öğretmenlerimizi tebrik etti.

 

YARAN KÜLTÜRÜNDE DEDE KORKUT HİKAYELERİNİN İZLERİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”  sözünden hareketle ecdadımızı daha iyi tanıyabilmek için bu projeyi hazırladık. Projemizin çıkış noktası Dede Korkut Hikayelerinin ön sözünde bulunan “Kız anadan görmeyince öğüt almaz, oğul babadan görmeyince sofra çekmez.” cümlesi ile yaran meclislerinin baş köşesinde yerini bulan “Kız anadan öğrenir sofra düzmeyi, oğlan babadan öğrenir sohbet gezmeyi” cümlesinin iletisinin aynı olabileceği düşüncesi olmuştur. Bu cümlelerden yola çıkılarak Dede Korkut Hikayelerinin Yaran Kültüründeki izleri aranmış ve birebir örtüşen izler bulunmuştur.

Proje yürütücüsü Uğur DEMİRTAŞ TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımıza katılımcıların ve öğrencilerin ilgisinin yoğun olduğunu, öğrencilerin danışman öğretmenlerinin rehberliğinde, her aşamasında eğlendikleri, eğlenirken de öğrendikleri heyecanlı bir hazırlık süreci geçirdiklerini, projelerin öğrencilerin yetenek ve becerilerini fark etmeleri, neler yapabileceklerini görmeleri açısından güzel bir deneyim olduğunu belirterek fuarın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

03-05-201903-05-201903-05-2019

Abdulhalik Renda Mahallesi Ankara Caddesi No.38 ÇANKIRI - 03762131536, 03762131134

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.