ÇANKIRI İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022 Yılı Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

2022 Yılı Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Sayın Valimiz Abdullah AYAZ başkanlığında Muazzez Ser-Ved Amaratoğlu Ortaokulu konferans salonunda, Belediye Başkanı Sayın İsmail Hakkı ESEN, Vali Yardımcısı Şahin BAYHAN, İl Emniyet Müdürü  Yılmaz DELEN, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Mutlu GENÇ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin YILDIRIM, İl Sağlık Müdürü Dr.Hüseyin SARIKAYA, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, MEM şube müdürleri, mahalle muhtarları, okul aile birliği başkanları, il merkezinde faaliyet gösteren eğitim kurumu yöneticilerinin katılımıyla ''Okul Güvenliği'' konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda; İl Milli Eğitim Müdürü Muammer ÖZTÜRK,  İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdür Vekili Komiser Soner AYDEMİR ve İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Teğmen Necati KÜTÜKOĞLU okullarda güvenlik konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sayın Valimiz Abdullah AYAZ, katılımcılara ilimizdeki salgın süreci hakkında bilgi verdi. Son zamanlarda vaka sayılarının yüksek olduğuna dikkat çeken Valimiz  "İnşallah önümüzdeki iki hafta vaka sayılarında düşüş bekliyoruz. Bu konuda tüm öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin ve velilerimizin desteğini bekliyoruz. İnşallah yeni başlayan 2. dönemin daha sağlıklı geçeceğini ümit ediyoruz. Muhtemelen Şubat ayından sonra vaka sayılarında düşüşler olacak. Ben her zaman söylüyorum. Bu süreçte en büyük önceliğimiz yüz yüze eğitimin devam etmesi. Ancak birinci önceliğimiz hem öğrencilerimiz, hem öğretmenlerimiz hem de velilerimizin sağlığı. Diğer bir mesele de okullarımızın güvenliğiyle ilgili olan konular. Güvenlik noktasında okullarımızda çok ciddi bir sıkıntı yaşamış değiliz. 1. dönem arkadaşlarımızın koordinesinde güvenli bir şekilde tamamlandı. Çok şükür ilimizin genel olarak asayişi düzgün. Huzurlu bir ilde yaşıyoruz. Biz, özellikle okullarımızda öğrencilerimizle, çocuklarımızla ilgili olacak en ufak bir hadiseye tahammülümüz yok. Bu konuda en küçük bir riski almadık, almayacağız. Herhangi bir şekilde meydana gelen bir güvenlik tehdidi varsa bunun da izalesi adına arkadaşlarımızla beraber çalışacağız. Bu konuda hem çalışma arkadaşlarımızdan hem öğretmenlerimizden hem de velilerimizden istediğimiz şudur; olur da bildikleri, hissettikleri, şüphelendikleri bir konu olursa bunu ivedi olarak bizimle paylaşsınlar. Gözden kaçan, görmediğimiz hadiseler olabilir. Gördüğünüz en ufak bir hadise olursa mutlaka bize bildirin. Biz de gereken tedbirleri alalım. Bu konuda hassasiyetimiz üst seviyede. Çocuklarımızın hem bedensel sağlığı, hem fiziksel, ruhsal sağlığı ve gelişimi bizler için çok önemli. Elimizden geldiğince değindiğim konuların tamamında el birliğiyle çalışma gayreti içerisinde olacağız. Bugüne kadar yapılan çalışmalar için de hem mesai arkadaşlarıma hem de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda katılım sağlayan okul yöneticilerinin istek ve temennilerini dinleyen Sayın Valimiz Abdullah AYAZ ve Belediye Başkanı İsmail Hakkı ESEN, yapılması gereken çalışmalar konusunda gerekli adımların atılacağını bildirerek, tüm katılımcılara ve eğitim camiasına teşekkürlerini iletti.

11-02-202211-02-202211-02-202211-02-202211-02-202211-02-202211-02-202211-02-202211-02-202211-02-202211-02-2022

Abdulhalik Renda Mahallesi Ankara Caddesi No.38 ÇANKIRI - 03762131536, 03762131134

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.