ÇANKIRI İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

5000 Yıllık Tuz Mağarasında Ders

5000 Yıllık Tuz Mağarasında Ders

Çankırı Şehit Korhan Kuruçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde  "Yaşadığım Şehri Öğreniyorum" isimli yerel bir proje yürütülmektedir. Bu proje ile okul öğrencilerinin yaşadıkları şehrin tarihi, kültürel ve turizm varlıklarını tanıyabilmesine imkan vermek ve daha geniş kitlelere ulaşmasına vesile olmak amacıyla, zaman zaman il çapındaki tarihi ve turistik değerlere ziyaretler gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda Şehit Korhan Kuruçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi "Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı" öğrencileri, okudukları  uygulamalı meslek dersi olan Açık Büfe dersinin kokteyl yiyecekleri konusunu,  Çankırı Tuz Mağarasında işlediler. Öğrenciler bu derste kendi hazırladıkları kokteyl yiyeceklerini 5000 yıllık Tuz Mağarasında Açık Büfede sergileyerek orada bulunan misafirlere de ikram etme imkanı buldular.  

Ders öğretmenleri 5000 yıldır tuz çıkarılan bu tarihi mekanda ve  içerisinde 84 mineral bulunan tuz kütlesinin altında ders anlatmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler. Gün içerisinde cep telefonları, televizyonlar gibi çeşitli teknolojilerin zararlı ışınlarına maruz kalan insan vücudunun eksi iyon yayan bu mekanda büyük bir rahatlama hissettiğini söylediler. Ayrıca bu projeyi yazarken Çankırı'nın tarihi ve turistik değerleri olan Tuz Mağarasına dikkat çekmek, daha geniş kitlelere tanıtılmasına katkıda bulunmak, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve vatandaşlarımıza turizm bilincini  kazandırmak, ülkemiz vizyonunda  kültürel ve ekonomik  alanda büyük önem taşıyan  turizm konusunda  öğretmen ve öğrencilerimiz üzerinde farkındalık  oluşturmayı hedeflediklerini belirttiler.

Okul Müdürü Hasan KOCAOĞLU programa katılmaktan ve dersi dünyaca ünlü bu mekanda izlemekten çok mutlu olduğunu belirterek; kültürel ve tarihi geçmişimizi geleceğimize taşımak ve İlimizin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görmek, göstermek burada yaşayan herkesin görevi olmalıdır, dedi. Bu sayede bu etkinliği gerçekleştirilmesine vesile olan Çankırı Belediyesi, Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulun yiyecek içecek hizmetleri alanı öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti; ayrıca etkinliğimiz esnasında,  tuz mağarasını gezmeye gelen misafirlere de öğrencilerimiz tarafından yapılan ürünlerin ikram edilmesinden  büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

24-12-201924-12-201924-12-201924-12-201924-12-201924-12-201924-12-201924-12-2019

Abdulhalik Renda Mahallesi Ankara Caddesi No.38 ÇANKIRI - 03762131536, 03762131134

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.