ÇANKIRI İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

TOBB Fen Lisesinden Teknoloji Hamlesi

TOBB Fen Lisesinden Teknoloji Hamlesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-1 özel çağrısı kapsamında başvurulan ve kabul edilen ´Hobi Kulüpleri´ projesi ile Çankırı TOBB Fen Lisesi öğrencileri teknoloji ile buluştu. Proje kapsamında kurulan Arduino Robotik Kodlama Kulübü ve Python Yazılım Dili kulüpleri faaliyetlerine başladı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği derslerde, öğrenciler teknolojiyi kullanan değil teknolojiyi yön veren kişiler olmak istediklerini belirtti.

Proje yürütücüsü Ümit ERKAN ´ Teknolojiyle daha iç içe yaşadığımız bu günlerde, bilgisayar kontrollü akıllı cihazlar, hayatımızın her alanında bulunuyor.  Öğrencilerimiz kadar, tüm insanlık bu cihazlara  bağımlı olmaya başladı. Bu cihazlar olmadan  bir hayat düşünülemeyeceği için onları kendi kontrolümüz altında tutmamız önemli hale geliyor.

Avrupa’da gittikçe daha fazla okul robotik ve bilgisayar programlama derslerini okul müfredatına alıyor. Bilgisayar programlama, artık 21. yüzyıl için zorunlu bir beceri haline geliyor. 

Yeni teknolojiler, iyileştirilmiş internet alanları, sanal gerçeklik gibi gelişmeler hızla ilerlemektedir. TOBB Fen Lisesi olarak, teknolojinin nimetinden faydalanmanın ve geleceğe yönelik nitelikli insan yetiştirmenin artık sıradan yöntem ve stratejilerle olamayacağını biliyoruz. 21. Yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni nesil bireylerin yetiştirilmesi için disiplinler arası etkileşimi önemsiyoruz.  Dijital bir dünyaya gözlerini açan bu yeni nesil çocuklarımızın, bu konuda gelişmeleri de oldukça kolay oluyor. TOBB Fen Lisesi olarak verdiğimiz eğitimlerle  öğrencilerimizi, hayata adaptasyonunda bir adım daha ileri taşımayı amaçlıyoruz.

Bu amacımız doğrultusunda bizlere destek sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı´na teşekkür ediyoruz. ´ ifadelerini kullandı. 

Okul Müdürü Nazır ŞAHİN ´ 

TOBB Fen Lisesi olarak, ezbere dayalı, sorgulamayan, eleştiremeyen nesiller yetiştirmek yerine 21.yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi için kodlama eğitimi ile bu becerileri aşılamayı planlanmaktayız.

Kodlama sadece bilgisayar bilimleri ile sınırlı olmayıp, disiplinler arası etkileşim açısında da oldukça önemlidir. Öğrencilerimiz algoritmik düşünme becerilerini kazanarak, matematik, bilim, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar vb.  farklı alanlarda da gelişme becerisi kazandırıyor,  sorunlarla karşılaşma durumunda yaratıcı düşünme ve problem çözebilme yeteneklerini geliştiriyor. 

Kodlama aynı zamanda en yeni sanatlardan biri olarak tanımlanıyor. Bu tür çalışmalar  insanları hayata hazırlamak ve öğrencilere etraflarındaki dünyayı daha iyi anlamaları konusunda yardım etmek üzere tasarlanıyor. Kodlama, dijitalleşen hayatta dünyadaki olup biteni anlama adına giderek daha kıymetli hale gelen bir alan.´ dedi.

 

05-12-201805-12-201805-12-201805-12-201805-12-2018

Abdulhalik Renda Mahallesi Ankara Caddesi No.38 ÇANKIRI - 03762131536, 03762131134

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.