ÇANKIRI İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Aşaması

2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Aşaması

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında ülke genelinde 12 alanda toplam 27.013 başvurudan 1.440 proje, yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda yarışmanın bölge aşaması proje değerlendirmelerine katılmaya hak kazandı.

            Bu projeler arasından ilimizde toplam 25 başvuru gerçekleşmiş, başvurular arasından 2 proje bölge değerlendirmelerine çıkmayı başarmıştır. TÜBİTAK Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışmaları kapsamında Çankırı Şehit Hasan Gülhan Cumhuriyet Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Arif Bayram danışmanlığı ile 12.sınıf öğrencisi Senanur Salcı isimli öğrencinin gerçekleştirdiği "Bağlam Sözlüklerinin Öğrencilerin Üzerindeki Akademik Etkisi" isimli proje dil ve edebiyat alanında bölge sergisine çıkmayı başarmıştır.

             Çankırı Şehit Erdem Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Furkan Kunduracı danışmanlığında Bilişim Teknolojileri Alanı 11.sınıf öğrencileri Elif Sucu ve Şebnem Merve Arıkanoğlu isimli öğrencilerin Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri alanında hazırladıkları  "Meyve ve Sebze Bitki Yapraklarının Görüntülerinden Bitki Türü ve Hastalık Tespiti ile Tedavi Önerileri" isimli projeleri ile bölge sergisine çıkmayı başarmıştır. Çalışmaları ile başarı elde eden öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder, 03-04 Nisan 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek bölge sergisinde başarılar dileriz.

24-03-2023

Abdulhalik Renda Mahallesi Ankara Caddesi No.38 ÇANKIRI - 03762131536, 03762131134

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.