TÜBİTAK 4007 Bilimsel Destekleme Programı kapsamında Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi koordinesinde gerçekleştirilen İlimde Bilim Şenliği söyleşi etkinlikleri ile devam ediyor.
Etkinlikler kapsamında Çankırı Karatekin Üniversitesi iş birliği ile çeşitli bilimsel söyleşiler de İlimde Bilim Şenliği etkinlikleri arasında yerini aldı. 13 Ekim Perşembe günü düzenlenen söyleşilerin ilk ayağı olan Biyoaktif Bileşenler konulu oturum Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Harun ÇİFTÇİ tarafından gerçekleştirildi. Konuşmasında Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak bilimi ve bilimsel çalışmaları her daim büyük duyarlılıkla desteklediklerini aktaran ÇİFTÇİ, Türkiye'nin bu dönemde bilimsel anlamda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini ifade etti. Bu atılımların Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlimde Bilim Şenliği ile de şehrimizde de görüldüğünü ifade eden Rektör ÇİFTÇİ, öğrencilere Biyoaktif Bileşenlerin gündelik yaşamdaki çalışma alanı olan sağlıklı beslenmeyle olan ilişkisi hakkında bilgi verdi.
Söyleşiler Dr. Öğretim Üyesi Seda ŞAHİN ve Dr.Öğretim Üyesi Fatma Ceyda BAŞ'ın konuşmaları ile devam etti. Öğretim üyesi Seda ŞAHİN Yapay Zeka ve Bilimin Geleceği konulu söyleşisinde 1950'lerde başlayan yapay zeka çalışmalarının tarihsel gelişimi ve özelliklerine değinerek, günümüzde modern teknoloji ve gelişimler ışığında ne tür çalışmalar yapıldığına dair öğrencilere bilgiler aktardı. Şahin yapay zeka ürünü olan teknolojik gelişmelerin insanların gündelik hayatlarını olumlu yönde etkileyen birçok çalışmaya sahne olduğunu ifade etti. Dr.Öğretim Üyesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi Yapay Zeka Topluluğu olarak bu alanda TEKNOFEST başta olmak üzere bir çok alanda başarılar elde edildiğini de sözlerine ekledi.
Söyleşilerin son oturumunda ise Sosyal Medya ve Gençlik başlığı ile Dr. Öğretim Üyesi Fatma Ceyda BAŞ, 2000'li yılların başından bu yana gençlerin en büyük gündem maddelerinden biri olan Sosyal Medya kullanımına dair sayısal verileri ve önemli bilgileri katılımcılarla paylaştı. Öğretim üyesi, ülkelerde sosyal medya kullanım oranları ve bu oranların ülkemizdeki yansımalarını öğrencilere aktararak neden sosyal medya kullanıyoruz sorusunu herkesin kendisine sorması gerektiğini ifade etti.
Etkinlik, akademisyenlere sertifika takdimi ile tamamlandı.