Eğitim, toplumların gelişimi ve ilerlemesi açısından hayati öneme sahiptir. Bu süreçte, öğrencilerin sağlık ve güvenliği, eğitim kalitesi kadar önem taşır. Bu perspektifle, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, okul içerisinde bulunan gıda işletmelerinin denetlenmesine yönelik bir Genelge yayımladı.
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Yeri Sağlığı ve Güvenliği biriminde görev yapan Diyetisyen Buse Yılmaz tarafından 19-20-21 Şubat 2024 tarihlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gıda işletmesi (yemekhane, kantin, kooperatif) olan kurumların denetleme komisyonlarına, özel bir eğitim düzenlendi. Eğitime, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmen, sağlık çalışanları ve destek personeli katılım sağladı.
Eğitim kapsamında, katılımcılara gıda güvenliği prensipleri, gıdaları uygun saklama koşulları, risklerin önlenmesi, personel hijyeni ve gıda işletmelerinde uygulanması gereken operasyon prosedürleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu. Eğitimde, okul ve kurumlarda gıda güvenliğinin sürekli olarak en üst düzeyde tutulması gerektiğinin önemine vurgu yapıldı.