İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri okulda kurulan atölyede yağlı inek sütünden doğal mayalı yoğurt üretmek için kolları sıvadı.
Tarım ve hayvancılık alanlarında nitelikli çalışmaları bünyesinde barındıran Şehit Mehmet ATA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi her geçen gün büyümeye devam ediyor. Ekonomiye katkı sağlayan, Meslek Lisesi öğrencileri, alanında uzman öğretmenleri ile doğal ve sağlıklı yoğurt üretim çalışmalarında bulunuyor. Çankırı Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden gerekli izinlerin alınması sürecinden sonra hiçbir şekilde katkı maddesi içermeden üretilecek yoğurtların yapım süreci için imalathane ekipmanları tamamlandı. Öğrenciler tarafından deneme amaçlı yapılan çalışmalarda elde edilen veriler sonucunda seri üretime geçilecek olup, ürünler 10 litrelik ambalajlarda Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı pansiyon ve anaokulların istifadesine sunulacak.
Vatandaşlarımız da okul bünyesinde bulunan satış şubesinden okulda üretilen diğer ürünlerle birlikte yoğurt temin edebilecekler.
Yoğurt üretimi ile ilgili videoyu izlemek için TIKLAYINIZ