Çankırı Şehit Erdem Öztürk MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ile Çankırı Profesyonel Aşçılar Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri Müdür Yardımcısı Müjgan KARAKÖSE, alan öğretmenleri Ersin ERDOĞAN ve Fırat ÇETİNER koordinesinde Ankara Çubuk'ta bulunan Girişim Et A.Ş. Et Entegre Tesislerinde işbaşı eğitimine katıldı. İşletme çalışanları tarafından öğrencilere yerinde gösterilmek üzere karkas dana parçalara ayrılmış ve bu parçalarının hangi tür yemeklerde kullanıldığı detaylı olarak anlatılarak "Etlerin Hazırlanması" konusu uygulamalı olarak işlenmiştir. Öğrencilerin bizzat yerinde uygulamalı olarak katıldıkları bu program eğitim aldıkları alan ile ilgili mesleki gelişimlerine ve birikimlerine son derece katkı sağlamıştır.
Girişim Et A.Ş. Et Entegre Tesislerindeki programın ardından uygulamalı eğitimin bir sonraki durağı Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde bulunan Yüceloğlu Kaz Çiftliği oldu. Öğrenciler burada kümes hayvanlarının yetiştirilmesi, kesimi, kesimden sonraki saklanma koşulları, tüketilmesi ve mutfakta kullanıldığı alanlar hakkında bilgi edindi.
Gerçekleştirilen eğitime destekleri nedeniyle Çankırı Profesyonel Aşçılar Derneği Yöneticilerine, Girişim Et A.Ş. ve Yüceloğlu Kaz Çiftliği İşletmecilerine, okul yöneticileri ve alan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.